Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hagymaleves

Adásban volt: 2016. december 13.
A recepthez tartozó videó
2016. december 13.

Hozzávalók

  • 6 fej hagyma
  • 1,5 l alaplé
  • 1 ek. liszt
  • friss kakukkfű
  • petrezselyem
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg asiago sajt
  • 4 szelet kenyér
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A hagymát félbe, majd félfőre vágjuk, hogy megfőve szálakra essen szét.

2. Olívaolajat és vajat hevítünk egy fazékban, majd hozzátesszük a hagymát, és pirítani kezdjük. Amikor barnára karamellizálódik, hozzáöntjük a fehérbort, és magas hőmérsékleten elforraljuk az alkoholtartalmát.

3. Ezután felöntjük alaplével. Közben kakukkfűből, babérlevélből és petrezselyem szárból ízesítő csokrot készítünk, és a levesalapba dobjuk.

4. Ha van otthon kisebb kerámiaedényünk, amiben a levest tálalhatjuk, akkor a tetejével megegyező méretű kenyérszeleteket vágunk. A tálakba merjük a levest, a tetejére az olívaolajon megpirított kenyérszeleteket, majd reszelt friss asiago sajtot teszünk, és a sütőben rásütjük a sajtot a pirítósra.

5. Ha nincs ilyen hőálló edényünk, akkor kenyeret szeletelünk, olívaolajon megpirítjuk, és rápirítunk egy nagyobb adag reszelt friss asiago sajtot. A hagymalevessel együtt tálaljuk.

Az olaszok sajtokról bővebben itt írtunk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vegán maceszgombóc – levesbe, vagy köretként

Vegán maceszgombóc – levesbe, vagy köretként

Van spenótos, aszalt paradicsomos, kapros, diós változat, de a hagyományos, sóval-borssal ízesített pászkagolyó is mennyei falat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.