Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Toroskáposzta Pataky módra

Adásban volt: 2016. november 4.
A recepthez tartozó videó
2016. november 4.

Hozzávalók

  • 50 dkg oldalas
  • 50 dkg csülökhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1 fehér cipó

Elkészítés

1. A káposztát előmelegített sütőben megpirítjuk, ha túl sós, előtte öblítsük le, majd facsarjuk ki belőle a vizet.

2. A szalonnát megszabadítjuk a bőrétől, majd csíkokra vágjuk, és negyobb méretű lábosban pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát is.

3. A csülköt és az oldalast feldaraboljuk, betesszük a piruló szalonnánk és hagymánk mellé.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd a megroppantott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Fedő alatt, alacsony lángon legalább 2 órát pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vizet, vagy sört adunk hozzá.

5. A káposztát 20 percenként átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

6. A megkaramellizálódott, átpirult káposztát összekeverjük a megpuhult hússal, majd forralunk egyet rajta, hogy az ízek összeérjenek.

7. Néhány szelet ropogós kenyérrel tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Nem kell mindig rántott hús vasárnapra! A régi magyar konyha egyik remek rakottas fogása: harcsával és káposztával.
Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Ez a paradicsomos káposzta nem az a paradicsomos káposzta, amit a menzákról ismerünk. Ez roppan, finoman fűszeres, paradicsomos és nagyon finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.