Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Adásban volt: 2013. április 25.
A recepthez tartozó videó
Ez a paradicsomos káposzta nem az a paradicsomos káposzta, amit a menzákról ismerünk. Ez roppan, finoman fűszeres, paradicsomos és nagyon finom!
2016. február 2.

Hozzávalók

2-4 személyre
  • 1 közepes fej új fejeskáposzta
  • 1 hagyma
  • fél csokor újhagyma
  • ujjnyi friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk currypor
  • 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 2-3 paradicsom

  • bors
  • olívaolaj
  • Tálaláshoz: újhagyma zöldje vagy friss koriander

Elkészítés

A káposztát negyedekre vágjuk, torzsáját eltávolítjuk és vékonyra szeleteljük.
Egy nagy tálba tesszük és besózzuk, 15 percig állni hagyjuk. Ha ezt a lépést kihagynánk, akkor főzés során rengeteg vizet eresztene, és túlpuhulna.
Közben olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát, újhagymát, fokhagymát és gyömbért.
Hozzáadjuk a fűszereket és folyamatosan kevergetve pirítjuk. Felöntjük a konzerv hámozott paradicsommal, hozzáadjuk a friss paradicsomokat is, meghámozva, kimagozva, felkockázva. Sózzuk, borsozzuk. Erős lángon addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. A káposztát alaposan, amennyire csak lehet kinyomkodjuk. A mártáshoz adjuk, összekeverjük, néhány percig fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, de még kissé ropog. Végül fedő nélkül, erős lángon is főzzük, hogy a paradicsommártás éppen csak bevonja a káposztát. Újhagyma zöldjével és/vagy friss korianderrel megszórva tálaljuk.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült csirkefasírt

Sütőben sült csirkefasírt

Egyszerű csirkefasírt fűszerekkel, szotyiba hempergetve. 15 perc alatt megsül. Mit együnk hozzá? Friss salátát, vagy a sütőben mellette sült krumplit?
Mindörökké káposzta

Mindörökké káposzta

A káposztát nem becsüljük eléggé, pedig ez az a növény, amiből majdnem egész évben van friss, nem drága és nagyszerű beltartalmi értékekkel bír. Mindezek különösen igazak, ha a káposztafélék teljes családját beköltöztetjük a konyhánkba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!