Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Adásban volt: 2013. október 10.
A recepthez tartozó videó
Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.
2015. szeptember 6.

Hozzávalók

  • 20 dkg kukoricadara
  • 1l víz

  • parmezán
  • vaj
  • 40 dkg gomba
  • olaj
  • vöröshagyma
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • szezámmag
  • petrezselyem

Elkészítés

Forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát és folyamatosan keverjük, és alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Megsózzuk és ha kell, akkor pótoljuk a vizet. Takarékon, lassan, gyakran kevergetve készre főzzük. Amikor kész két evőkanálnyi vajat és reszelt parmezánt keverünk bele.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk (nem mossuk, nem pucoljuk, csak ledörzsöljük róla a szennyeződést). Forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, és beletesszük a gombát. Ilyenkor még nem sózzuk, viszont ráreszelünk egy gerezd fokhagymát és friss gyömbért. Amikor a gomba már kicsit megpirult, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt hagymát. Amikor a hagyma is kapott egy kis színt, kicsit megpuhult, öntük rá egy kevés szójaszószt, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és jól átforgatjuk. Amikor elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel, és frissen a polentára tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.