Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Adásban volt: 2013. október 10.
A recepthez tartozó videó
Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.
2015. szeptember 6.

Hozzávalók

  • 20 dkg kukoricadara
  • 1l víz

  • parmezán
  • vaj
  • 40 dkg gomba
  • olaj
  • vöröshagyma
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • szezámmag
  • petrezselyem

Elkészítés

Forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát és folyamatosan keverjük, és alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Megsózzuk és ha kell, akkor pótoljuk a vizet. Takarékon, lassan, gyakran kevergetve készre főzzük. Amikor kész két evőkanálnyi vajat és reszelt parmezánt keverünk bele.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk (nem mossuk, nem pucoljuk, csak ledörzsöljük róla a szennyeződést). Forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, és beletesszük a gombát. Ilyenkor még nem sózzuk, viszont ráreszelünk egy gerezd fokhagymát és friss gyömbért. Amikor a gomba már kicsit megpirult, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt hagymát. Amikor a hagyma is kapott egy kis színt, kicsit megpuhult, öntük rá egy kevés szójaszószt, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és jól átforgatjuk. Amikor elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel, és frissen a polentára tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!