Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült csirkefasírt

Adásban volt: 2013. április 25.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű csirkefasírt fűszerekkel, szotyiba hempergetve. 15 perc alatt megsül. Mit együnk hozzá? Friss salátát, vagy a sütőben mellette sült krumplit?
2016. január 11.

Hozzávalók

12 fasírthoz
  • 50 dkg csirkehús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet frissen reszelt szerecsendió
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg napraforgómag

  • bors

Elkészítés

A csirkehúst ledaráljuk, vagy aprítógépben finomra, de nem pépesre aprítjuk. Készíthetjük csirkemellből, az gyorsabban megsül, és kényelmesebb vele dolgozni, viszont csirke felsőcombból sokkal zamatosabb lesz. Ha csirkecombot használunk, akkor éles késsel fejtsük le a combokról a húst és a bőrt távolítsuk el. A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a finomra aprított újhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és az olívaolajat. Ha teszünk bele kb. 3 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsát, lágyabb lesz a fasírt állaga, de nélküle is összeáll. Kézzel fasírtokat formázunk, meghempergetjük a durvára tört szotyolában. Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük. Csirkemellből 15 perc alatt megsül.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Ez a paradicsomos káposzta nem az a paradicsomos káposzta, amit a menzákról ismerünk. Ez roppan, finoman fűszeres, paradicsomos és nagyon finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.