Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres magok

Adásban volt: 2013. április 18.
A recepthez tartozó videó
Könnyen elkészíthető ropogtatnivaló, amivel csak egy baj van, ha egyszer elkezdjük enni, utána nem lehet abbahagyni.
2016. április 19.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 50 dkg mag (vegyesen, ami van: dió, kesudió, mandula, stb.)
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg finomítatlan nádcukor
  • kb. 2 tk só
  • kb. 3 tk fűszerkeverék (ízléstől, hangulattól függően)
  • durva szemű só

Elkészítés

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
Egy nagy tepsit vagy sütőlapot leterítünk szilikonlappal vagy sütőpapírral.
Egy nagy keverőtálban a tojásfehérjét kissé habosra verjük. Beleszórjuk a magokat, és összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fűszereket, majd elkeverjük úgy, hogy mindenütt egyenletesen befedje a magokat, végül egy rétegben a tepsire terítjük. Körülbelül 25-30 percig sütjük.
Ekkor még nem ropogós, de miközben hűl, tovább szilárdul, ropogóssá válik.
Mire teljesen lehűl össze is ragadnak, de könnyen darabokra lehet törögetni.
A legvégül keverjük össze durva szemű sóval.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi burgonyás kifli

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.