Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Békebeli kókuszgolyó

Adásban volt: 2013. április 24.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.
2016. január 18.

Hozzávalók

4 adag
  • 20 dkg keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 dl tejszín vagy kókusztej
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál meggylikőr
  • 1 evőkanál meggylekvár
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét, ami nem baj, ha egy kicsit darabos. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt meggyet, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót. A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejet vagy a tejszínt, az olvasztott vajat, a meggylikőrt, majd hozzáadjuk a meggylekvárt. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából teáskanálnyi adagokat dióméretű golyóvá formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben. Nyalókapálcikára is tűzhetjük, és úgyis kínálhatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

 Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.