Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.

Békebeli kókuszgolyó

Adásban volt: 2013. April 24.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.
2016. January 18.

Hozzávalók

4 adag
  • 20 dkg keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 dl tejszín vagy kókusztej
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál meggylikőr
  • 1 evőkanál meggylekvár
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét, ami nem baj, ha egy kicsit darabos. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt meggyet, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót. A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejet vagy a tejszínt, az olvasztott vajat, a meggylikőrt, majd hozzáadjuk a meggylekvárt. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából teáskanálnyi adagokat dióméretű golyóvá formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben. Nyalókapálcikára is tűzhetjük, és úgyis kínálhatjuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!