Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges tejbegríz fűszeres, sült gyümölcsökkel

Adásban volt: 2013. szeptember 26.
A recepthez tartozó videó
A tejbegrízt szinte mindenki szereti, kinek a gyerekkorát juttatja eszébe, és van, aki sohasem szokott le róla. Ezt az egészséges változatot ráadásul bátran fogyaszthatjuk, akár reggelire is.
2015. november 3.

Hozzávalók

  • 1 liter mandulatej
  • gyömbér
  • 1 citrom
  • nyírfacukor vagy édesítő
  • vaníliarúd
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzadara
  • vaj
  • étkezési keményítő

  • 1 kg többféle őszi gyümölcsből vegyesen:
  • szilva
  • körte
  • füge
  • alma
  • nektarin

Elkészítés

A gyümölcsöket vágjuk fel nagyobb darabokra, lehetőleg egyforma méretűekre, amelyeket kell természetesen magozzuk is ki. Egy nagy tálban keverjük őket össze, reszeljünk rájuk citromhéjat és gyömbért, csavarjuk rájuk egy fél citrom levét. Egy kevés nyírfacukrral vagy édesítőszerrel édesítsük, majd keverjük át őket étkezési keményítővel. Egy hőálló tálat egy kevés vajjal kenjünk ki és tegyük bele a gyümölcsöket. 200-220 C fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük meg őket.

A mandulatejet forraljuk fel egy fél vanília rúd magjaival, és ha felforrt, adjuk hozzá a grízt, egy csipet sót és nyírfacukrot vagy édesítőt, és folyamatosan kevergessük, amíg kellően be nem sűrűsödik.

Az elkészült tejbegrízt a sült gyümölcsökkel tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.