Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukormentes forró csokoládé

Adásban volt: 2013. november 6.
A recepthez tartozó videó
Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
2015. november 21.

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 3 dl kókusztej
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé (65%)
  • nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót (fontos!), vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre feverjük, pár perc után mehet hozzá egy kis nyírfacukrot. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Forró pink grapefruit ital

Forró pink grapefruit ital

A C-vitaminban gazdag forró ital grapefruitból és citromból, mézzel és gyömbérrel a megfázásos napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.