Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.

Cukormentes forró csokoládé

Adásban volt: 2013. November 6.
A recepthez tartozó videó
Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
2015. November 21.

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 3 dl kókusztej
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé (65%)
  • nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót (fontos!), vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre feverjük, pár perc után mehet hozzá egy kis nyírfacukrot. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!