Cukormentes forró csokoládé
Adásban volt: 2013. November 6.
A recepthez tartozó videó
Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
2015. November 21.
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 2 ek keserű kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé (65%)
- nyírfacukor
- 1 vaníliarúd
- 1 tojásfehérje
- só
Elkészítés
2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót (fontos!), vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre feverjük, pár perc után mehet hozzá egy kis nyírfacukrot. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére.
Megosztom barátaimmal