Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, mézes keksz

Adásban volt: 2013. december 2.
A recepthez tartozó videó
Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.
2016. január 11.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek mézeskalácsfűszer:
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt szegfűbors
  • bors
  • tengeri só
  • 12 dkg puha vaj
  • 1,5 dl méz
  • 1 tojás

Elkészítés

Egy elektromos kézikeverővel a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a tojással és a mézzel. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és egy kevés frissen őrölt borsot, egy csipet sót és a lisztet. A kézikeverővel összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk, és 3-4 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk, és kívánt formájúra kiszúrjuk a kekszeket. Egy sütőpapírral leterített tepsire rakjuk őket, és megszórjuk egyik adagot nádcukorral, a másikat pedig durva szemcséjű tengeri sóval. 170 C fokos sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, mézes keksz

Vendég és ünnepváró ropogtatni való. Készülődés a mézeskalácsra.
Vaníliás, citromos keksz

Vaníliás, citromos keksz

Egyszerűen nagyszerű citromos keksz. Mivel félkész állapotban fagyasztható, így a hirtelen betoppanó vendégeket is hamar friss édességgel kínálhatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?