Fűszeres, mézes keksz
Adásban volt: 2013. December 2.
A recepthez tartozó videó
Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.
2016. January 11.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 ek mézeskalácsfűszer:
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt szegfűbors
- bors
- tengeri só
- 12 dkg puha vaj
- 1,5 dl méz
- 1 tojás
Elkészítés
Egy elektromos kézikeverővel a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a tojással és a mézzel. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és egy kevés frissen őrölt borsot, egy csipet sót és a lisztet. A kézikeverővel összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk, és 3-4 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk, és kívánt formájúra kiszúrjuk a kekszeket. Egy sütőpapírral leterített tepsire rakjuk őket, és megszórjuk egyik adagot nádcukorral, a másikat pedig durva szemcséjű tengeri sóval. 170 C fokos sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
Megosztom barátaimmal