Karaj steak póréhagymával és erdei gombamártással
Hozzávalók
4 személyre- 4 vastag szelet csontos sertéskaraj
- 15 dkg jázmin rizs
- 4 szál póréhagyma
- 50 dkg vegyes erdei gomba
- 1 dl tejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű
- 1 kk vaj
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Bő, sós vízben megfőzzük a rizst.
2. A húsokat sóval és borssal megszórjuk, majd állni hagyjuk.
3. A póréhagymákat és a gombákat nagyobb darabokra vágjuk.
4. A húsokról sütés előtt leitatjuk a nedvességet, majd a felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a friss kakukkfüvet és a vajat. Ezután kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben a megmaradt illatos vajon pirítjuk meg a gombákat és a póréhagymát is egy gerezd fokhagymával. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük a tejszínnel. Tálaláskor a rizsre helyezzük a húst, mellé szedünk a gombás raguból. Jó étvágyat!