Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karaj steak póréhagymával és erdei gombamártással

Adásban volt: 2017. október 16.
A recepthez tartozó videó
2017. október 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 vastag szelet csontos sertéskaraj
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 4 szál póréhagyma
  • 50 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 1 kk vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Bő, sós vízben megfőzzük a rizst.

2. A húsokat sóval és borssal megszórjuk, majd állni hagyjuk.

3. A póréhagymákat és a gombákat nagyobb darabokra vágjuk.

4. A húsokról sütés előtt leitatjuk a nedvességet, majd a felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a friss kakukkfüvet és a vajat. Ezután kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben a megmaradt illatos vajon pirítjuk meg a gombákat és a póréhagymát is egy gerezd fokhagymával. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük a tejszínnel. Tálaláskor a rizsre helyezzük a húst, mellé szedünk a gombás raguból. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült karaj

Egyben sült karaj

Az egyben sült karaj frissen tökéletes ebéd, de hidegen, mondjuk salátával tálalva, remek vacsora is.
Serpenyős karaj karamellizált almával

Serpenyős karaj karamellizált almával

Különleges, egyszerű, téli fogás gorgonzolával és mascarponéval.
Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.