Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karaj steak póréhagymával és erdei gombamártással

Adásban volt: 2017. október 16.
A recepthez tartozó videó
2017. október 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 vastag szelet csontos sertéskaraj
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 4 szál póréhagyma
  • 50 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 1 kk vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Bő, sós vízben megfőzzük a rizst.

2. A húsokat sóval és borssal megszórjuk, majd állni hagyjuk.

3. A póréhagymákat és a gombákat nagyobb darabokra vágjuk.

4. A húsokról sütés előtt leitatjuk a nedvességet, majd a felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a friss kakukkfüvet és a vajat. Ezután kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben a megmaradt illatos vajon pirítjuk meg a gombákat és a póréhagymát is egy gerezd fokhagymával. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük a tejszínnel. Tálaláskor a rizsre helyezzük a húst, mellé szedünk a gombás raguból. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!