Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ajváros joghurtban pácolt tarja gombás rizzsel

Adásban volt: 2017. June 13.
A recepthez tartozó videó
2017. June 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg tarja egyben
  • ½ zöld jalapeno
  • ½ sárga chili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1-2 dl görög joghurt
  • 3 ek üveg csípős ajvár
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A rizshez:
  • basmati rizs
  • 1 liter csirke alaplé
  • 30 dkg csiperkegomba
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. A jalapenot, a sárga chilit, az újhagymát, a fokhagymát, a joghurtot és az ajvárt kevés sóval, borssal és olívaolajjal lepürésítjük.

2. A tarját vastagabb szeletekre vágjuk, egy tepsibe helyezzük és 3-4 órát állni hagyjuk a joghurtos pácban, majd másfél-két órát sütőben sütjük.

3. Közben az alaplében megfőzzük a basmati rizst.

4. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd felhevített serpenyőben kevés olívaolajon és egy vajon, a fokhagymával, a kakukkfűvel és borssal megpirítjuk. Végül a rizst leszűrjük és a gombához adjuk, kevés újhagymával ízesítjük.

5. Egy tálra halmozzuk a rizst, mellé helyezzük a tarja szeletet, majd friss petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!