Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott karfiol Pataky módra

Adásban volt: 2017. október 24.
A recepthez tartozó videó
2017. október 24.

Hozzávalók

8 személyre
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 db karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 1-2 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg panko morzsa
  • 15 dkg majonéz
  • friss majoránna
  • só, bors

Elkészítés

1. A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. A húst nagyobb csíkokra vágjuk, majd ledaráljuk.

3. A raguhoz zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a darált hús és folyamatosan kevergetjük, amíg kifehéredik, végül sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott majoránnát.

4. A karfiol levében megfőzzük a rizst is, majd ha megpuhult, leszűrjük.

5. Egy tepsiben rétegenként pakoljuk egymásra először a darált húst, majd a karfiolt, végül a rizst, amit beterítünk a tejföllel és rákanalazunk majonézt is. Még egy réteg húst teszünk rá, majd egy réteg rizs következik, végül a tetejére tesszük a maradék karfiolt és megint meglocsoljuk a tejföllel. Friss parmezánt reszelünk rá, majd megszórjuk zsemlemorzsával vagy panko morzsával. Sütőben sütjük 180 fokon minimum 40 percig. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell

Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell

Egészséges és diétás saláta csirkével és karfiollal.
Marha stefánia, sült karfiol grateinnal (Kistücsök, Jahni László)

Marha stefánia, sült karfiol grateinnal (Kistücsök, Jahni László)

Igazi pasiknak való fogás, ahogyan azt a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnöke, Jahni László készíti.
Diós karfiolkrémleves

Diós karfiolkrémleves

Őrült jó krémleves, az ősz legjellemzőbb ízével, a dióval.
Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?