Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos krumplilepény

Adásban volt: 2017. március 17.
A recepthez tartozó videó
2017. március 17.

Hozzávalók

4 személyre
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 TV paprika
  • tejföl, sajt ízlés szerint
  • só, bors
  • A lepényhez:
  • 50 dkg szétfővő burgonya
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk só
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. A töltelékhez a szárazkolbászt karikára a bacont csíkokra vágjuk, majd először a bacont pirítjuk meg, majd később a kolbászt is hozzáadjuk.

2. Ha kisült a zsírjuk, kivesszük őket és a zsírjukban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a bacont és a kolbászt, majd tejfölt keverünk hozzá.

3. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és megsózzuk.

4. Ha már összeállt a tészta, 6 felé osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk 2 mm vastagságúra.

5. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk és bő olajban mindegyiket kisütjük.

6. Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.
Olasz lepénykenyér szőlővel és rozmaringgal (Schiacciata con L'uva)

Olasz lepénykenyér szőlővel és rozmaringgal (Schiacciata con L'uva)

Toscanában a focaccia-szerű kelt tésztát hívják schiacciatának, és szüret idején gyakran készítik édes, szőlővel megpakolt verzióban. Mi pedig gluténmentesen!
Ecuadori sajtos lepény

Ecuadori sajtos lepény

Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét.  Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.