Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos krumplilepény

Adásban volt: 2017. március 17.
A recepthez tartozó videó
2017. március 17.

Hozzávalók

4 személyre
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 TV paprika
  • tejföl, sajt ízlés szerint
  • só, bors
  • A lepényhez:
  • 50 dkg szétfővő burgonya
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk só
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. A töltelékhez a szárazkolbászt karikára a bacont csíkokra vágjuk, majd először a bacont pirítjuk meg, majd később a kolbászt is hozzáadjuk.

2. Ha kisült a zsírjuk, kivesszük őket és a zsírjukban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a bacont és a kolbászt, majd tejfölt keverünk hozzá.

3. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és megsózzuk.

4. Ha már összeállt a tészta, 6 felé osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk 2 mm vastagságúra.

5. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk és bő olajban mindegyiket kisütjük.

6. Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.
Olasz lepénykenyér szőlővel és rozmaringgal (Schiacciata con L'uva)

Olasz lepénykenyér szőlővel és rozmaringgal (Schiacciata con L'uva)

Toscanában a focaccia-szerű kelt tésztát hívják schiacciatának, és szüret idején gyakran készítik édes, szőlővel megpakolt verzióban. Mi pedig gluténmentesen!
Ecuadori sajtos lepény

Ecuadori sajtos lepény

Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét.  Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.