Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos krumplilepény

Adásban volt: 2017. March 17.
A recepthez tartozó videó
2017. March 17.

Hozzávalók

4 személyre
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 TV paprika
  • tejföl, sajt ízlés szerint
  • só, bors
  • A lepényhez:
  • 50 dkg szétfővő burgonya
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk só
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. A töltelékhez a szárazkolbászt karikára a bacont csíkokra vágjuk, majd először a bacont pirítjuk meg, majd később a kolbászt is hozzáadjuk.

2. Ha kisült a zsírjuk, kivesszük őket és a zsírjukban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a bacont és a kolbászt, majd tejfölt keverünk hozzá.

3. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és megsózzuk.

4. Ha már összeállt a tészta, 6 felé osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk 2 mm vastagságúra.

5. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk és bő olajban mindegyiket kisütjük.

6. Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!