Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojásos nokedli kétféle fejes salátával

Adásban volt: 2017. május 12.
A recepthez tartozó videó
2017. május 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 8 el liszt

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • Az ecetes salátához:
  • 1fejes saláta
  • ½ dl ecet
  • 1-2 ek cukor

  • Meleg Saláta sütőben.
  • 1 fejes saláta
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 dl 6%-os ecet
  • 1-2 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors
  • 10 dkg gouda vagy parmezán sajt

Elkészítés

1. A nokedlihez 3 tojást elkeverünk 3 ek tejföllel és kevés sóval. Ezután keverjük hozzá a lisztet is és állni hagyjuk.

2. A meleg salátához az ecetet a cukorral elkeverjük (60/40 arányban), majd belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk a dijoni mustárt. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk.

3. Egy tepsibe tesszük a félbevágott fejes salátát, meglocsoljuk az öntettel, rászórjuk a pirított szalonnát, majd ráhalmozzuk a sajtszeleteket. 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük.

4. A nokedlit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük és a nokedlit beleforgatjuk. 3 tojást elkeverünk egy tálban kevés sóval, majd a meleg nokedlire öntjük, átforgatjuk benne, de már nem sütjük.

5. A másik salátához az ecetet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd közvetlenül tálalás előtt leöntjük vele a salátát. A nokedlit apróra vágott újhagymával megszórjuk, mellé ízlés szerint bármelyik salátát tálalhatjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Igazi legényfogó étel: kiadós, laktató és egyáltalán nem könnyű de nyári fogás. Ha egy roma férfit ezzel vár haza a párja, az biztos, hogy dicséretet kap.
Tojásos nokedli pereszkével

Tojásos nokedli pereszkével

Egy nagyon nyári, friss és üde a fogást szerettünk volna, de semmi ötletünk nem volt. Aztán a piacon egy kedves, idősebb roma nő Nógrádból, gyönyörű gombát árult, méghozzá pereszkét. Beszélgetni kezdtünk, és megosztotta velünk ezt a receptet, amit innen is köszönünk. Egyszerű, de nagyszerű idény fogás, amit bátran ajánlunk egy könnyű ebédre vagy vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.