Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe csavart harcsafilé turbolyás vajmártással

Adásban volt: 2017. április 7.
A recepthez tartozó videó
2017. április 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 50 dkg harcsafilé
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • só, bors
  • friss turbolya
  • A vajmártáshoz:
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kk fehérbor ecet
  • 15 dkg vaj
  • friss snidling
  • A körethez:
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db csicsóka
  • vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül az egészet alufóliába tekerjük és így sütjük ki serpenyőben olívaolajon kb. 15 perc alatt. Figyeljünk, hogy folyamatosan forgassuk, hogy mind a 4 oldala megpiruljon.

2. A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd olívaolajon és vajon megpároljuk, végül egy papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Közben a jázmin rizst megfőzzük.

4. A cukkinit is felkockázzuk, majd ezt is megpároljuk a serpenyőben. Végül ugyanezt tesszük a kaliforniai paprikával is.

5. Egy lábasba öntjük a fehérbort és a fehérbor ecetet, hozzáadunk egy csillagánizst, ezen pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, végül snidlinget vágunk bele. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Egy jó halra sosem mondunk nemet. Egy harcsára pláne nem. Egy könnyű megoldás Karintiából bármikorra.
Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Nem kell mindig rántott hús vasárnapra! A régi magyar konyha egyik remek rakottas fogása: harcsával és káposztával.
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!