Baconbe csavart harcsafilé turbolyás vajmártással
Hozzávalók
2 személyre- 50 dkg harcsafilé
- 10 dkg szeletelt bacon
- só, bors
- friss turbolya
- A vajmártáshoz:
- 2 szál újhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 kk fehérbor ecet
- 15 dkg vaj
- friss snidling
- A körethez:
- 15 dkg jázmin rizs
- 1 db cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 3 db csicsóka
- vaj
- olívaolaj
Elkészítés
1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül az egészet alufóliába tekerjük és így sütjük ki serpenyőben olívaolajon kb. 15 perc alatt. Figyeljünk, hogy folyamatosan forgassuk, hogy mind a 4 oldala megpiruljon.
2. A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd olívaolajon és vajon megpároljuk, végül egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Közben a jázmin rizst megfőzzük.
4. A cukkinit is felkockázzuk, majd ezt is megpároljuk a serpenyőben. Végül ugyanezt tesszük a kaliforniai paprikával is.
5. Egy lábasba öntjük a fehérbort és a fehérbor ecetet, hozzáadunk egy csillagánizst, ezen pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, végül snidlinget vágunk bele. Jó étvágyat!