Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe csavart harcsafilé turbolyás vajmártással

Adásban volt: 2017. April 7.
A recepthez tartozó videó
2017. April 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 50 dkg harcsafilé
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • só, bors
  • friss turbolya
  • A vajmártáshoz:
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kk fehérbor ecet
  • 15 dkg vaj
  • friss snidling
  • A körethez:
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db csicsóka
  • vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül az egészet alufóliába tekerjük és így sütjük ki serpenyőben olívaolajon kb. 15 perc alatt. Figyeljünk, hogy folyamatosan forgassuk, hogy mind a 4 oldala megpiruljon.

2. A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd olívaolajon és vajon megpároljuk, végül egy papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Közben a jázmin rizst megfőzzük.

4. A cukkinit is felkockázzuk, majd ezt is megpároljuk a serpenyőben. Végül ugyanezt tesszük a kaliforniai paprikával is.

5. Egy lábasba öntjük a fehérbort és a fehérbor ecetet, hozzáadunk egy csillagánizst, ezen pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, végül snidlinget vágunk bele. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!