Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Illatos sertésszűz kaffir lime os jázmin rizzsel

Adásban volt: 2017. június 15.
A recepthez tartozó videó
2017. június 15.

Hozzávalók

2 személyre
  • 50 dkg sertésszűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 cm gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 2-3 kaffir lime levél
  • szójaszósz ízlés szerint
  • 5 dkg babcsíra
  • 1 dl kókusztej
  • friss koriander
  • 1 lime
  • 20 dkg jázmin rizs
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, előkészítjük, félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. Egy felhevített serpenyőben vagy wokban olívaolajon megpirítjuk a húsokat. Ezután egy tálba szedjük és pihentetjük.

2. A vöröshagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a kaliforniai paprikák felét is felcsíkozzuk, majd a répát is felkarikázzuk. A gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, majd félretesszük.

3. A jázmin rizst sós vízben közben megfőzzük a kaffir lime levéllel.

4. A wokban olívaolajon a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, végül a gombát is és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a babcsírát, majd szójaszósszal és kókusztejjel ízesítjük. Egyet forralunk rajta és a jázmin rizzsel tálaljuk. Friss korianderrel és kevés limelével ízesítjük. Jó étvágyat

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ínyenc sertésragu tésztával

Ínyenc sertésragu tésztával

Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti. Szinte az egész világot beutazta már, így volt lehetősége elég sok nemzet ételét megkóstolni. A japán és a mexikói ételek a kedvencei. Családjával együtt nagy halászlé kedvelő, de a halat minden más formában is szeretik.
Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

A Milánói Világkiállításon nagy sikere van Bálint Zoárd főztjének.A magyar pavilonban ínycsiklandó menüsorral várják az érdeklődőket. Újragondolt magyar konyha, szűzérmékkel, paprikával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?