Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Illatos sertésszűz kaffir lime os jázmin rizzsel

Adásban volt: 2017. June 15.
A recepthez tartozó videó
2017. June 15.

Hozzávalók

2 személyre
  • 50 dkg sertésszűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 cm gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 2-3 kaffir lime levél
  • szójaszósz ízlés szerint
  • 5 dkg babcsíra
  • 1 dl kókusztej
  • friss koriander
  • 1 lime
  • 20 dkg jázmin rizs
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, előkészítjük, félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. Egy felhevített serpenyőben vagy wokban olívaolajon megpirítjuk a húsokat. Ezután egy tálba szedjük és pihentetjük.

2. A vöröshagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a kaliforniai paprikák felét is felcsíkozzuk, majd a répát is felkarikázzuk. A gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, majd félretesszük.

3. A jázmin rizst sós vízben közben megfőzzük a kaffir lime levéllel.

4. A wokban olívaolajon a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, végül a gombát is és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a babcsírát, majd szójaszósszal és kókusztejjel ízesítjük. Egyet forralunk rajta és a jázmin rizzsel tálaljuk. Friss korianderrel és kevés limelével ízesítjük. Jó étvágyat

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!