Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött paprika sütőben sütve

Adásban volt: 2017. September 25.
A recepthez tartozó videó
2017. September 25.

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • olívaolaj
  • ½ vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg cukor
  • friss bazsalikom
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg darált sertés dagadó
  • ½ fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 6-8 db TV paprika
  • só, bors

Elkészítés

1. A paradicsomokat megtisztítjuk a zöld részétől, majd a tetejét keresztbe bevagdossuk. Ezután forró vízben főzzük 1 percig, áttesszük hideg vízbe és lehúzzuk a héjukat.

2. A szószhoz egy felhevített lábasban olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fél fej vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután kerül hozzá a meghámozott paradicsom, amit fakanállal szétnyomkodunk. Amikor besűrűsödött és a paradicsom szétfőtt, akkor pürésítjük, majd cukrozzuk.

3. A töltelékhez egy tálban elkeverjük a megmaradt ½ fej apróra vágott vöröshagymát, a darált húst, a rizst, a tojást, majd sózzuk és borsozzuk

4. A paprikák alját levágjuk és megtöltjük a húsos töltelékkel.

5. Az egészet egy tepsibe tesszük, ráöntjük a szószt, majd alufóliával lefedjük és 180 fokon 1 órán keresztül sütjük, vagy 120-130 fokon 2 órát pároljuk.

6. Tálaláskor friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!