Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Souvlaki sült padlizsánnal, uborkasalátával és pitával

Adásban volt: 2017. szeptember 5.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 5.

Hozzávalók

2 személyre
  • A páchoz:
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss oregánó
  • 2 dl görög joghurt
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • saslik pálcikák
  • A körethez:
  • 1 db padlizsán
  • 1 db lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • A salátához:
  • 1 kisebb örmény uborka
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • friss kapor
  • friss petrezselyem
  • fekete olívabogyó

  • 4 pita

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Megborsozzuk, majd a fokhagymát ráreszeljük és friss oregánót szórunk rá. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, majd elkeverjük a görög joghurttal és a fűszerpaprikával. Ha közvetlenül sütés előtt pácoljuk, akkor sózzuk, ha sokáig hagyjuk állni, akkor csak a végén sózzuk.

2. A padlizsánt vastagabb hosszúkás szeletekre vágjuk, sózzuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét. A hagymákat nagyobb leveleire szedjük és sózzuk. A padlizsánt és a hagymákat olívaolajjal meglocsoljuk és forró grill serpenyőben megsütjük.

3. Közben a húsokat pálcikára húzzuk, a zöldségeket kivesszük a serpenyőből és a húsokat is megsütjük.

4. Az uborkákat meghámozzuk, a magjaikat eltávolítjuk, majd feldaraboljuk és megsózzuk. Elkeverjük apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, egy kevés vöröshagymával és az olívabogyóval. Citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk.

5. Egy tányérra halmozzuk a megpirult padlizsánt és a hagymákat. Mellét tesszük a húsokat. A pitákat megkenjük görög joghurttal. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült padlizsános omlett

Sütőben sült padlizsános omlett

Igazi komótos reggeli, amivel még a hűtőszekrényt is "kitakaríthatjuk", hiszen bármilyen maradék zöldséggel, sajttal vagy zöldfűszerrel elkészíthetjük.
Padlizsános kebab

Padlizsános kebab

Fűszeres húspogácsák padlizsánnal, nyárson sütve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.