Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános kebab

Adásban volt: 2013. július 16.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres húspogácsák padlizsánnal, nyárson sütve.
2015. november 30.

Hozzávalók

4 adag
  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ½ kávéskanál őrölt fahéj

  • bors
  • 2 közepes méretű, hosszúkás padlizsán (kb. 70dkg) (inkább vékony legyen, ne duci)
  • olívaolaj
  • Tálaláshoz:
  • grillezett hegyes paprika,
  • paradicsom,
  • hagyma
  • Pita, vagy dürüm (török vékony lepény)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190C fokra, és elkészítjük a darált húsos pogácsákat.
Összekeverjük a húst a reszelt fokhagymával, a római köménnyel és a fahéjjal, sózzuk, borsozzuk.
Kb. 4cm vastag pogácsákat formázunk, úgy, hogy az átmérőjük megegyezzen a padlizsánéval.
Majd előkészítjük a padlizsánt: hosszában meghámozzuk, úgy, hogy minden második csíkot rajta hagyunk, ezt a műveletet “U” formájú zöldséghámozóval a legkönnyebb kivitelezni.
Kb. 5 cm vastag karikákra szeleteljük őket és sózzuk.
Egy közepes tepsit, amelyben kényelmesen elfér hosszában a padlizsán, kibélelünk alufóliával, vagy sütőpapírral. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Összeállítjuk a padlizsános kebabokat, amit úgy a legegyszerűbb, ha nyársra húzzuk (ha hurkapálcát, vagy bambusznyársat használunk, akkor tanácsos előtte hideg vízbe egy órára beáztatni, hogy ne égjen meg a forró sütőben). Felváltva padlizsánkarikát és húspogácsát húzunk a nyársra, jó szorosan, hogy teljesen összetapadjanak.
Ha nincs kéznél nyárs, akkor csak szorosan, felváltva egymás után tesszük a padlizsánt és a húst.
Tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd kb. 35-40 percig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.