Tatárbifsztek (brüsszeli változat) ropogós sült krumplival
Hozzávalók
2 adag- 20 dkg jó minőségű marhahús (bélszín, hátszín, fehérpecsenye, de nem darálva!)
- 1 tojás
- olívaolaj
- petrezselyem
- snidling
- salotta
- kapribogyó
- dijoni mustár
- 4 szem rózsaszín héjú krumpli
- só
- bors
- olívaolaj
- vörösbor ecet
- magos mustár
- snidling
- friss rozmaring
Elkészítés
Egy egész tojáshoz vékony sugárban 3 evőkanálnyi olívaolajat csorgatunk és jól elkeverjük.
Adunk hozzá fél teáskanálnyi dijoni mustárt, finomra aprított salotta hagymát és aprított kapribogyót.
A marhahúst nem daráljuk, hanem egy éles késsel egészen apróra vágjuk.
Finoman sózzuk, borsozzuk.
Az olajos keverékbe reszelünk még egy gerezd fokhagymát, és beleforgatjuk a húst, és átkeverjük.
Végül keverünk még hozzá frissen aprított snidlinget és a sült krumplival tálaljuk.
A burgonyát jól megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és hasábokra vágjuk.
Egy nejlon zacskóban jól összerázzuk a hasábokat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
200 C fokon sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Egy kiskanál vörösbor ecetet egy teáskanál mustárral és egy kevés olívaolajjal elkeverünk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá finomra aprított snidlinget és friss rozmaringot, és ebben az öntetben átforgatjuk a ropogósra sült burgonyát.