Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, darált húsos török lepény

Adásban volt: 2013. február 7.
A recepthez tartozó videó
A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
2016. január 14.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 25 dkg darált hús (lehetőleg marha)
  • 1 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 kk őrölt paprikapehely
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • bors
  • olaj
  • Tálaláshoz:
  • friss petrezselyem
  • citrom
  • 4 db tortilla (kisebb átmérőjű)

Elkészítés

A finomra aprított hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a nyers darált húshoz, összekeverjük.
Adunk hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot.
Összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított petrezselyemmel.
A sütőt előmelegítjük a legforróbb (250 C fok) fokozatra, a sütőlappal együtt.
Vékonyan, egy spatula segítségével rákenjük a tortillára a húsos ragut, majd forró sütőben 5 percig sütjük, amíg a hús megsül, a tészta pedig átmelegszik, és könnyen hajtogatható és puha marad.
Citromlevet facsarunk a ragura, sok friss petrezselymet teszünk a közepére, majd palacsintaszerűen, feltekerve, azonnal fogyasztjuk.

4.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával

Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával

Fenséges saláta sült paprikából, olívaolajos öntettel, mandulával és mozzarellával.
Ayran

Ayran

Tradicionális török ital. A nyári hőségben nagyon jól tud esni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.