Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával

Adásban volt: 2013. június 19.
A recepthez tartozó videó
Fenséges saláta sült paprikából, olívaolajos öntettel, mandulával és mozzarellával.
2016. augusztus 5.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 5 dkg pirított mandula
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • fokhagyma
  • 1 mozzarella

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük a grill vagy legforróbb fokozatra.
A paprikákat egyben vagy félbevágva, egy alufóliával bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük és addig sütjük őket, amíg teljesen megfeketedik a héjuk.
Ezután egy jénai tálba vagy jól zárható műanyag dobozba tesszük őket, lezárjuk, majd legalább 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja simán lehúzhatóvá válik.
A paprikából kisült levet félre tesszük. 
A meghámozott paprikákat kimagozzuk és hosszú csíkokra vágjuk.
A felcsíkozott paprikákat egymás mellé egy tányérra rakjuk, és elkészítjük az öntetet.
A sült paprika levéhez hozzákeverünk egy kiskanálnyi balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat.
Az öntettel meglocsoljuk a sült paprikákat, megszórjuk hajszálvékonyra vágott fokhagymával, aprított petrezselyemmel és szárazon pirított durvára vágott mandulával.
Majd legvégül rákerül a mozzarella, amit elég rátépkedni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült paprika krémleves

Sült paprika krémleves

Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.

Házi almás krémes

Az arany színűre, ropogósra sült vékony tésztalapok közé a tejszínes, vaníliás krémre karamellizált alma kerül. Az így elkészült almás krémes egyszerűen felejthetetlen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.