Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült paprika krémleves

Adásban volt: 2013. július 5.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.
2016. július 14.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 nagy sárga kaliforniai paprika
  • 1 közepes méretű burgonya
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 kicsi salotta vagy 1/4 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 3-4cm-nyi friss gyömbér
  • őrölt kurkuma
  • ½ l húsleves, alaplé
  • 2-3ek olívaolaj

  • bors

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt póréhagymát, a finomra aprított hagymát és fokhagymát, és megszórjuk kurkumával. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért (és ha van, egy szál citromfüvet, amelyre előzőleg húsklopfolóval, vagy lábas aljával kissé szétnyomtunk, hogy felszabaduljanak az illóolajai). Felöntjük a húslevessel. Beletesszük az egész kicsire felkockázott burgonyát (ha egyforma apró kockákra vágjuk, gyorsan megfő), sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). Ekkor hozzáadjuk a csíkokra felvágott sült paprikát, és épp csak összemelegítjük. Robotgépben pürésítjük, majd átszűrjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csípős paprikamártogató

Csípős paprikamártogató

Ízlés szerint csípősre készíthetjük ezt a kaliforniai paprikából készült mártogatót.
Joghurtos-epres fagyi

Joghurtos-epres fagyi

Egy jó gyümölcs fagyi egy nyári napon, akár még az ebédet vagy a vacsorát is helyettesítheti, pláne ez a joghurtos. tejszínes, vaníliás eperfagyi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.