Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós sült paprikakrém

Adásban volt: 2013. május 13.
A recepthez tartozó videó
A kaliforniai paprikából, dióval, fűszerekkel készülő sült paprikakrém minden évszakban megtalálja a helyét az asztalon. Kínálhatjuk pitával, de akár grill húsok mellé is.
2016. január 19.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 4 piros kaliforniai paprika
  • 3 szelet fehér kenyér
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 2 citrom
  • 15 dkg dióbél
  • római kömény
  • gránátalmaszirup
  • tálaláshoz:
  • pita
  • petrezselyem

Elkészítés

Először – akár 1-2 nappal korábban – előkészítjük a sült paprikákat: a sütőt előmelegítjük a grill vagy a legforróbb fokozatra.

A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk. Egy alufóliával bélelt tepsibe, vágott felükkel lefelé egymás mellé helyezzük őket, és addig sütjük, amíg a héjuk teljesen meg nem feketedik. Ekkor egy jénai tálba vagy jól zárható műanyag dobozba tesszük, amelyet szorosan, lehetőleg légmentesen lezárunk, és 15 percig  így pihentetjük. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héját könnyedén le lehet húzni. Az így megtisztított paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk. 

A krém elkészítésekor a paprikát, a feldarabolt kenyérszeleteket, a darált diót, olívaolajat és a reszelt citromhéjat az aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és simára pürésítjük.
A végén gránátalmasziruppal és egy kis római köménnyel ízesítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.
Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
Híres véletlenek, amikből később konyhai találmány lett

Híres véletlenek, amikből később konyhai találmány lett

Vannak ételek, amelyek egy kis figyelmetlenség nélkül nem jöhettek volna létre és nem vonultak volna be a gasztronómiába ­– olvassuk egyik kedvencünkön, a food52.com-on.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.