Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kaliforniai paprikából, dióval, fűszerekkel készülő sült paprikakrém minden évszakban megtalálja a helyét az asztalon. Kínálhatjuk pitával, de akár grill húsok mellé is.

Diós sült paprikakrém

Adásban volt: 2013. May 13.
A recepthez tartozó videó
A kaliforniai paprikából, dióval, fűszerekkel készülő sült paprikakrém minden évszakban megtalálja a helyét az asztalon. Kínálhatjuk pitával, de akár grill húsok mellé is.
2016. January 19.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 4 piros kaliforniai paprika
  • 3 szelet fehér kenyér
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 2 citrom
  • 15 dkg dióbél
  • római kömény
  • gránátalmaszirup
  • tálaláshoz:
  • pita
  • petrezselyem

Elkészítés

Először – akár 1-2 nappal korábban – előkészítjük a sült paprikákat: a sütőt előmelegítjük a grill vagy a legforróbb fokozatra.

A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk. Egy alufóliával bélelt tepsibe, vágott felükkel lefelé egymás mellé helyezzük őket, és addig sütjük, amíg a héjuk teljesen meg nem feketedik. Ekkor egy jénai tálba vagy jól zárható műanyag dobozba tesszük, amelyet szorosan, lehetőleg légmentesen lezárunk, és 15 percig  így pihentetjük. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héját könnyedén le lehet húzni. Az így megtisztított paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk. 

A krém elkészítésekor a paprikát, a feldarabolt kenyérszeleteket, a darált diót, olívaolajat és a reszelt citromhéjat az aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és simára pürésítjük.
A végén gránátalmasziruppal és egy kis római köménnyel ízesítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Híres véletlenek, amikből később konyhai találmány lett

Híres véletlenek, amikből később konyhai találmány lett

Vannak ételek, amelyek egy kis figyelmetlenség nélkül nem jöhettek volna létre és nem vonultak volna be a gasztronómiába ­– olvassuk egyik kedvencünkön, a food52.com-on.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!