Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Adásban volt: 2013. május 24.
Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.
2016. január 9.

Hozzávalók

  • 1, 25 dl almaecet
  • 8 dkg cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2, 25 dl meleg víz
  • 6 közepes sárgarépa, gyufaszálra szeletelve
  • 4 nagyobb átmérőjű tortilla lap
  • 1 csokor menta
  • rukola

Elkészítés

A pácolt sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A fölszeletelt sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban a hűtőbe tesszük (3-4 hétig eláll).

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Különleges csirkepástétom, mely lassú tűznél sül, szeletelni lehet, és torillába kerül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.