Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Adásban volt: 2013. május 15.
A recepthez tartozó videó
Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
2015. október 18.

Hozzávalók

4 adag
  • 80 dkg hegyes fartő (Tafelspitz)
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zellerszár
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl verjus
  • 2 dkg torma(frissen reszelt)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg darált kenyérbél (fehér kenyérből)

  • bors

Elkészítés

A fartőt sóval és őrölt borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben a kacsazsíron minden oldalát megsütjük. A húst egy tányérra tesszük és a dió nagyságúra darabolt zöldségeket tovább pirítjuk a serpenyőben, hozzátesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ráöntjük a fehérbort és a verjus-t. Az alaplével felöntjük, sózzuk, hozzátesszük a húst és 120 C fokos sütőben fél óránként megfordítva kb. másfél óráig pároljuk.
Miután a hús megpuhult, vágódeszkára helyezzük, a mártást leszűrjük, a tormát a fehér kenyér darált belsejével felforraljuk, majd a tűzről levéve vajjal finomítjuk.
A húst a pirított súfnudlira tálaljuk, ráöntjük a mártást és a zöldségekkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Súfnudli

Súfnudli

Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.

Sufnudli

Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.