Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Súfnudli

Adásban volt: 2013. május 15.
A recepthez tartozó videó
Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.
2015. október 19.

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 20-25 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liba- vagy kacsazsír
  • liszt a szóráshoz

Elkészítés

A súfnudlihoz a burgonyát megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját, az egész tojást, a lisztet, a sót, és a zsírt hozzáadjuk. Összedolgozzuk, de nem túl sokáig. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd pogácsa szaggatóval kerekre formázzuk. Ezután a kezünk és a nyújtódeszka között toló mozdulattal, nagyvonalúan lisztezve nudlikat formálunk. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és azonnal lehűtjük, hideg vízben. Ezután serpenyőben kacsa/libazsírt forrósítunk, és a nudlikat kisütjük benne. Miközben sül, sózzuk, borsozzuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kozma Szabolcs

Kozma Szabolcs receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!