Súfnudli
Adásban volt: 2013. May 15.
A recepthez tartozó videó
Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.
2015. October 19.
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 20-25 dkg finomliszt
- 1 tk só
- bors
- 2 db tojás sárgája
- 1 db tojás
- 1 evőkanál liba- vagy kacsazsír
- liszt a szóráshoz
Elkészítés
A súfnudlihoz a burgonyát megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját, az egész tojást, a lisztet, a sót, és a zsírt hozzáadjuk. Összedolgozzuk, de nem túl sokáig. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd pogácsa szaggatóval kerekre formázzuk. Ezután a kezünk és a nyújtódeszka között toló mozdulattal, nagyvonalúan lisztezve nudlikat formálunk. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és azonnal lehűtjük, hideg vízben. Ezután serpenyőben kacsa/libazsírt forrósítunk, és a nudlikat kisütjük benne. Miközben sül, sózzuk, borsozzuk.
Megosztom barátaimmal