Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.

Súfnudli

Adásban volt: 2013. May 15.
A recepthez tartozó videó
Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.
2015. October 19.

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 20-25 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liba- vagy kacsazsír
  • liszt a szóráshoz

Elkészítés

A súfnudlihoz a burgonyát megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját, az egész tojást, a lisztet, a sót, és a zsírt hozzáadjuk. Összedolgozzuk, de nem túl sokáig. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd pogácsa szaggatóval kerekre formázzuk. Ezután a kezünk és a nyújtódeszka között toló mozdulattal, nagyvonalúan lisztezve nudlikat formálunk. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és azonnal lehűtjük, hideg vízben. Ezután serpenyőben kacsa/libazsírt forrósítunk, és a nudlikat kisütjük benne. Miközben sül, sózzuk, borsozzuk. 

Megosztom barátaimmal
Kozma Szabolcs

Kozma Szabolcs receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!