Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paella

Adásban volt: 2017. szeptember 6.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 300 g csirkecomb filé
  • 10 db királyrák
  • 1-2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g tintahal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 30 dkg kerekszemű vagy risotto rizs
  • 1,2 l hal alaplé
  • 25 dkg kék kagyló
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 mk pirospaprika
  • friss petrezselyem
  • vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A kockákra vágott csirkecombot egy forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

2. Ezalatt egy másik felhevített serpenyőben olívaolajon, vajon és fehérborban a fokhagymával pár perc alatt megfőzzük a rákokat.

3. A tintahalat, ha frissen vesszük, akkor előbb megtisztítjuk és előkészítjük.

4. A rákokat és a csirkehúst egy tányérra tesszük és lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.

5. Elkészítjük a paella alapszószt. A vöröshagymát a fokhagymával és a paradicsommal lepürésítünk, majd a felhevített olívaolajos serpenyőben megdinszteljük. Hozzáadjuk a tintahalat, a csirkehúst, a rizst és a paradicsompürét, valamint a sáfrányt és a pirospaprikát. Végül felöntjük az alaplével, hogy ellepje, végül 30 percig főzzük. Ne kevergessük túl sokat. Ha a rizs megpuhult, hozzáadjuk a rákokat, a sós vízben előfőzött kagylót és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges, halas paella

Zöldséges, halas paella

Wokos, ázsiai currys hal. Egészséges, könnyű és öröm ránézni.
Spanyol paella

Spanyol paella

Spanyol nemzeti eledel ez a rizses egytálétel. Napi hangulatunktól és pénztárcánktól függően egészíthetjük ki csirkével, hallal vagy különböző tengeri herkentyűvel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!