Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal és Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel

Adásban volt: 2016. September 28.
A recepthez tartozó videó
2016. September 28.

Hozzávalók

  • Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel:
  • 2 db bőrös lazac filé
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. őrölt bors
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1,5 dl pezsgő
  • 2 dl csirke alaplé
  • 3 tk. kapribogyó
  • 1,5 dl tejszín
  • Spenótchips:
  • 4 bögre bébispenót levél
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal
  • 1 db ananász
  • 5 dkg barnacukor
  • 6 dl frissen facsart narancslé
  • 2 ek. méz
  • ½ ananász
  • 6 db mentalevél
  • 2 marék pisztácia
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítés

Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel

1. A lazacok mindkét oldalát olíva olajjal, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.

2. Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.

3. Hozzáadjuk a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a kapribogyót. Addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.

4. Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek

 

Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal

1. Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.

2. Megvárjuk, míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a ”páclében”. 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.

3. A marinált ananász szeleteket egyesével, a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre.

4. 15 percig sütjük egyik oldalát, majd átforgatjuk az ananász szeleteket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.

5. Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!