Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés zellerkrémleves karamellizált dióval

Adásban volt: 2016. december 20.
A recepthez tartozó videó
2016. december 20.

Hozzávalók

  • 1 db zeller
  • 2 db burgonya
  • 2 db körte
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2-3 db zsályalevél
  • 5 dl alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

  • csipet szerecsendió
  • 1 ek. cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítés

1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy fél apróra vágott hagymát vajon egy csipet sóval megdinsztelünk. Hozzáadjuk a reszelt zellert és burgonyát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük alaplével. A meghámozott körtét felkockázzuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Megsózzuk, és beledobjuk a friss zsályalevelet, majd 15 percet fedő alatt főzzük.

2. A levesbetéthez a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk, majd beledobjuk a negyedelt diót, és összekeverjük.

3. A levesből kivesszük a zsályát és turmixoljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összemelegítjük, kevés cukrot adunk hozzá, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat. Tálaláskor a karamellizált diót a leves tetejére tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kefires céklakrémleves

Kefires céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.
Hideg paprikakrémleves

Hideg paprikakrémleves

Könnyedén elkészíthető ez a fantasztikus paprika krémleves. Jéghidegen az igazi!
Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

Rozmaringos-fokhagymás krutonnal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.