Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac steak tormás vajjal és kapros uborkával

Adásban volt: 2017. April 25.
A recepthez tartozó videó
2017. April 25.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 csokor kapor
  • 2 salátauborka
  • 2 db lazac filé
  • ½ szál torma
  • 1 citrom
  • 100 g vaj
  • só, bors
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 100 ml habtejszín
  • 100 g créme fraiche (35%-os)
  • 5 szem kis lila burgonya
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A hideg tejszínt habbá verjük, majd hűtőben pihentetjük.

2. A salátauborkát hosszában félbevágjuk, a magokat kiskanállal kivájjuk, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk.

3. Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk az uborka csíkokat és kicsit megpirítjuk.

4. Az uborkákat papírtörlőre tesszük, majd a maradék zsiradékhoz öntjük az alaplevet és amint besűrűsödött, hozzáadjuk a creme fraiche-t.

5. Ha az uborka lehűlt, sózzuk, majd a sűrű szószhoz adjuk és az egészet összemelegítjük.

6. Egy másik felhevített serpenyőben a sózott és borsozott lazacot vajon és olívaolajon lassú tűzön 3-3 percig ropogósra sütjük, először bőrével lefelé.

7. A tejszínhabhoz adjuk az apróra vágott friss kaprot, a reszelt tormát és fél citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan egybeforgatjuk.

8. Az uborkát tányérra kanalazzuk és a lazacszeletet ráhelyezzük. Főtt lila burgonyával és a kapros tejszínnel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!