Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi főzelék tőkehallal

Adásban volt: 2017. május 26.
A recepthez tartozó videó
2017. május 26.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 szelet tőkehalfilé
  • 20 dkg zöldspárga
  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 jalapeno
  • 1 szál újhagyma
  • 1 cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • friss bazsalikom
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 lime

  • A tőkehalgombóchoz:
  • 20 dkg tőkehalfilé
  • 6 ek. zabpehely
  • 1 tojás
  • 1-2 ek tejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés

1. A tőkehalat előkészítjük. 2 téglalapot vágunk belőle, a szálkákat a közepéről eltávolítjuk, a maradék halat pedig a gombóchoz feldaraboljuk.

2. A tőkehalfilét besózzuk, majd állni hagyjuk.

3. A gombóchoz a tőkehal kockákat egy aprítógépbe tesszük és a zabpehellyel lepürésítjük, majd a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval és tejszínnel tovább keverjük. Hűtőben pihentetjük, majd golyókat formálunk belőle és vajon, olívaolajon kisütjük őket.

4. A főzelékhez a spárgákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk, a retekkel együtt. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit is nagyobb darabokra vágjuk és a magjait eltávolítjuk. Egy serpenyőben vajon megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük alaplével, lime levet adunk hozzá, majd mielőtt készen van, hozzáadjuk a zöldborsót is és roppanósra főzzük.

5. A tőkehalfilét olajon és vajon megsütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

A friss zöld spárga annyira gyorsan megfőzhető, hogy nem érdemes túlbonyolítani a belőle készült ételeket. A kurkuma szép színt, a tejszín és a vaj kellemes krémességet ad ennek a gyorsan elkészíthető változatnak.
Citromos fehérspárga főzelék

Citromos fehérspárga főzelék

Ha fehér spárgát főzünk, akkor egy dolgot mindenképpen meg kell tennünk. Az összes spárgaszárat egyenként, vékonyan meg kell hámoznunk egy éles zöldségpucolóval. Ezt a lépést nem érdemes elcsalni, különben élvezhetetlenné válik az ételünk. Enyhén kesernyés ízét egy kis cukorral ellensúlyozzuk, a citrommal és a tejföllel pikánsságot, a sok-sok petrezselyemmel pedig extra frissességet adunk a főzeléknek. Íme egy szuper spárgás recept Szatmári Feritől, a Főzelékestől.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.