Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhalsaláta lágy tojással

Adásban volt: 2017. május 22.
A recepthez tartozó videó
2017. május 22.

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 tojás
  • 10 dkg friss zöldbab
  • 20 dkg zöld spárga
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 kis fej fejes saláta
  • Az öntethez:
  • 1 ek dijoni mustár
  • ½ citrom leve
  • csipet só
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • néhány szem fekete olívabogyó
  • 2 doboz tonhal olíva olajban
  • 1 lime
  • friss chili

Elkészítés

1. 3 perc alatt lágy tojást főzünk, lehűtjük, majd megpucoljuk.

2. A zöldbab szélét levágjuk, aztán blanchirozzuk, azaz először forrásban lévő sós vízbe tesszük 1-2 percre, majd kivesszük és áttesszük jéghideg vízbe.

3. A zöld spárgát is blanchirozzuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és grill serpenyőben megpirítjuk.

4. A hónapos retkek két oldalát levágjuk, majd szintén sózzuk és olívaolajban megforgatjuk.

5. A salátaöntethez a mustárt, fél citrom levét, csipet sót és a borsot kézi habverővel elkeverjük, majd ha összeállt az öntet, apránként hozzákeverjük az olívaolajat is.

6. A fejes salátát leveleire szedjük, egy tányérra helyezzük, mellé tesszük a retkeket, a fekete olívabogyót, a zöldbabot, majd meglocsoljuk az öntettel. Jó étvágyat!

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyors és könnyű saláta, felejthetetlen ízharmónia

Gyors és könnyű saláta, felejthetetlen ízharmónia

Cékla és kaliforniai paprika saláta pirított dióval

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.