Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsiben sült pisztráng burgonyával és muzsdéjjal

Adásban volt: 2017. szeptember 7.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db pisztráng
  • 6-8 szem újburgonya
  • 2 szál újhagyma
  • friss petrezselyem
  • 1 citrom
  • 8-10 koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A muzsdéjhoz:
  • 10-15 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kevés víz
  • 2 dl tejföl
  • A salátához:
  • 1 dl ecet
  • 2 ek cukor

  • kevés víz
  • 2 szívsaláta
  • 1 üveg ajvár

Elkészítés

1. A burgonyákat felkarikázzuk vastagabb szeletekre és megpároljuk 20-25 perc alatt vagy előfőzzük és utána karikázzuk fel. Csak a végén sózzuk.

2. A tisztított pisztrángot keresztben 4-5 helyen bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, a megtisztított belsejét is, azután beleteszünk néhány citromkarikát, friss petrezselymet és meglocsoljuk olívaolajjal.

3. Egy olívaolajjal kikent tepsi aljára tesszük a burgonyákat, ráhelyezzük a pisztrángokat, meglocsoljuk olívaolajjal, mellé szórunk apróra vágott újhagymát és félbevágott koktélparadicsomot. Sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig.

4. A muzsdéjhoz a fokhagymagerezdeket pépesítjük olívaolajjal, kevés vízzel és tejföllel.

5. A salátához elkeverjük az ecetet a cukorral, sóval és kevés vízzel. Beletesszük a leveleire szedett szívsalátát.

6. Egy tányérra szedjük a burgonyát és a halat, hozzá kínáljuk a kis üvegekbe szedett muzsdéjt és az ajvárt. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pisztráng lecsóágyon

Pisztráng lecsóágyon

A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
Nyers cukkinifőzelék, pontychips és sült pisztráng

Nyers cukkinifőzelék, pontychips és sült pisztráng

Fantasztikusan egészséges nyári vacsora: csupa-csupa hal és friss zöldek.
Házi majonézes pisztrángpástétom lilahagymával

Házi majonézes pisztrángpástétom lilahagymával

Kence, mártogatós vagy pástétom - bárhogy is nevezzük nagyon finom kis vendégváró falatkák készíthetők belőle. Az elkészítése pedig nem bonyolult és villámgyors.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!