Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsiben sült pisztráng burgonyával és muzsdéjjal

Adásban volt: 2017. September 7.
A recepthez tartozó videó
2017. September 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db pisztráng
  • 6-8 szem újburgonya
  • 2 szál újhagyma
  • friss petrezselyem
  • 1 citrom
  • 8-10 koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A muzsdéjhoz:
  • 10-15 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kevés víz
  • 2 dl tejföl
  • A salátához:
  • 1 dl ecet
  • 2 ek cukor

  • kevés víz
  • 2 szívsaláta
  • 1 üveg ajvár

Elkészítés

1. A burgonyákat felkarikázzuk vastagabb szeletekre és megpároljuk 20-25 perc alatt vagy előfőzzük és utána karikázzuk fel. Csak a végén sózzuk.

2. A tisztított pisztrángot keresztben 4-5 helyen bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, a megtisztított belsejét is, azután beleteszünk néhány citromkarikát, friss petrezselymet és meglocsoljuk olívaolajjal.

3. Egy olívaolajjal kikent tepsi aljára tesszük a burgonyákat, ráhelyezzük a pisztrángokat, meglocsoljuk olívaolajjal, mellé szórunk apróra vágott újhagymát és félbevágott koktélparadicsomot. Sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig.

4. A muzsdéjhoz a fokhagymagerezdeket pépesítjük olívaolajjal, kevés vízzel és tejföllel.

5. A salátához elkeverjük az ecetet a cukorral, sóval és kevés vízzel. Beletesszük a leveleire szedett szívsalátát.

6. Egy tányérra szedjük a burgonyát és a halat, hozzá kínáljuk a kis üvegekbe szedett muzsdéjt és az ajvárt. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!