Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozé kacsamell eperrel és spárgával

Adásban volt: 2017. június 21.
A recepthez tartozó videó
2017. június 21.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 kacsamell
  • 30 dkg zöldspárga
  • 30 dkg eper
  • 30 dkg újburgonya
  • 10 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • friss kapor
  • friss bazsalikom
  • 1 narancs
  • só, bors

Elkészítés

1. Az újburgonyát megsózzuk, majd egy serpenyőben vajon puhára főzzük fedő alatt.

2. A spárgákat megpároljuk.

3. A fakérgeket 20 percre beáztatjuk, utána kinyomkodjuk, majd egy alufóliába csomagoljuk és grill fokozaton a sütőben felhevítjük, közvetlenül a grill rács alatt.

4. A kacsamellet a bőrös oldalán bevagdossuk, csak a zsírréteget, a húst nem. Majd sózzuk, és a húsos oldalát megborsozzuk. Hideg serpenyőben bőrös részével lefelé kezdjük sütni, amíg kiolvad a zsír és ropogós lesz a bőre. Ekkor megfordítjuk és 10 percig sütőben sütjük a fakéreg füstjében. Ha kivettük pihentetjük pár percig, csak utána vágjuk fel.

5. Az epret nagyobb darabokra vágjuk, borsozzuk.

6. A megpuhult krumplihoz adjuk az apróra vágott, kaprot, petrezselymet és kakukkfüvet.

7. A kacsa zsírjából öntünk egy keveset egy lábasba és azon forgatjuk át az epret az apróra vágott bazsalikommal és a narancs húsával.

8. Tálalásnál a spárgákat tesszük alulra, ráhelyezünk pár szem burgonyát, a salátát mellé halmozzuk, végül a húst is rátesszük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Kiváló ünnepi fogás a birsalmával töltött kacsamell lila káposztával.
Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Gyömbéres-narancsos-chilis szirupban rózsaszínűre sült kacsamellszeletek, sütőtökös gerslirizottó ágyon, rukolával és tökmagolajjal. Mint egy igazi étterem, igazi étlapján. Készítsük el vendégeinknek!
Ropogós kacsamell

Ropogós kacsamell

A tökéletes, sült kacsamell titkos receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.