Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg uborkaleves királyrák saganakival

Adásban volt: 2017. augusztus 30.
A recepthez tartozó videó
2017. augusztus 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • Az uborkaleveshez:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 örmény uborka
  • 3-4 db fürtös uborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 4 dl görög joghurt
  • 1 citrom
  • friss kapor
  • extra szűz olívaolaj
  • A Saganakihoz:
  • 8-10 db garnéla vagy királyrák
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 citrom
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd lecsós alapot készítünk, vagyis hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát.

2.Ha a lecsós alap elkészült, hozzáadjuk a királyrákokat, majd borsozzuk és 2 percig főzzük.

3. Tálalás előtt kevés citromlével meglocsoljuk és feta sajtot morzsolunk rá, valamint friss oregánót és petrezselymet szórunk rá.

4. Az uborkaleveshez az uborkát, ha szükséges meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és turmixgépben pépesítjük a fokhagymával, sóval, fél citrom reszelt héjával és levével, az újhagymával, görög joghurttal, olívaolajjal és kaporral.

5. Majd hűtőben lehűtjük. Friss kaporral és a saganakival tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.