Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Királydurbincs 3 féle karfiollal és kapris vajmártással

Adásban volt: 2017. March 20.
A recepthez tartozó videó
2017. March 20.

Hozzávalók

  • 2 db királydurbincs
  • olívaolaj

  • A karfiolpüréhez:
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg vaj

  • A savanyított karfiolhoz:
  • ½ fej karfiol
  • 1 dl fehérborecet
  • só, cukor
  • A pirított karfiolhoz:
  • ½ fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • kapribogyó
  • 1 db citrom

Elkészítés

1. A karfiolpüréhez 40 perc alatt a karfiolt vajon megpároljuk, majd sózzuk. Végül pürésítjük.

2. A savanyított karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, középen kettévágjuk és gyalun hajszálvékonyra szeleteljük. Egy kis tálban fehérborecetet, sót, cukrot összekeverünk, és a karfiolokat beletesszük.

3. A pirított karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, nagyjából 3 cm-es darabokra. Egy nagy serpenyőben 10-15 percig felhevített olívaolajon megpirítjuk. Csak ezután sózzuk. Kevés vajat adunk hozzá, majd tovább hagyjuk puhulni.

 4. A halat kifilézzük, sózzuk, majd állni hagyjuk. Sütés előtt leitatjuk a nedvességet róla, így ropogósabb lesz a hal. Forró olajba tesszük, rövid ideig lenyomva tartjuk, hogy ne kunkorodjon fel a halbőr és ropogósra sütjük.

 5. A mártáshoz a vajat, kapribogyót, petrezselymet a serpenyőben összefőzzük és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Végül mindenből egy keveset a tányérra helyezünk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!