Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halpogácsa édeskömény salátával

Adásban volt: 2017. november 2.
A recepthez tartozó videó
2017. november 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg tőkehalfilé
  • 10 dkg jázmin rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 édeskömény
  • 1 póréhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szárzeller
  • vaj
  • ½ dl ecet
  • cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A rizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. Egy felhevített serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott újhagymát, szárzellert, póréhagymát és fokhagymát.

3. Az édesköményt felcsíkozzuk, majd megsózzuk és állni hagyjuk.

4. A halat nagyobb kockákra vágjuk, majd ledaráljuk. A megdinsztelt hagymákkal és a rizzsel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk. Galuskákat formázunk belőle és egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Az ecetben elkeverjük a cukrot és a salátára öntjük, ezzel tálaljuk a halat. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!