Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halpogácsa édeskömény salátával

Adásban volt: 2017. november 2.
A recepthez tartozó videó
2017. november 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg tőkehalfilé
  • 10 dkg jázmin rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 édeskömény
  • 1 póréhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szárzeller
  • vaj
  • ½ dl ecet
  • cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A rizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. Egy felhevített serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott újhagymát, szárzellert, póréhagymát és fokhagymát.

3. Az édesköményt felcsíkozzuk, majd megsózzuk és állni hagyjuk.

4. A halat nagyobb kockákra vágjuk, majd ledaráljuk. A megdinsztelt hagymákkal és a rizzsel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk. Galuskákat formázunk belőle és egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük. Az ecetben elkeverjük a cukrot és a salátára öntjük, ezzel tálaljuk a halat. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?