Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tőkehal wasabis burgonyasalátával

Adásban volt: 2017. szeptember 14.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 14.

Hozzávalók

  • A halhoz:
  • 20-20 dkg tőkehalfilé
  • 1 citrom
  • ½ ek szárított oregánó
  • olívaolaj
  • só, bors
  • szárított fűszerkeverék
  • A burgonyasalátához:
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 600 g újkrumpli
  • 120 g görög joghurt
  • 4-5 db csemege uborka
  • 4 ek bébi kapribogyó
  • 1-2 szál újhagyma
  • friss kapor
  • 2 tk wasabi
  • só, bors

Elkészítés

1. Az egyik halat olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk, szárított oregánóval megszórjuk és citromlével meglocsoljuk. A másik halat egy olívaolajjal elkevert fűszerkeverékben forgatjuk át. Így pácoljuk min.20 percig.

2. A salátához először majonézt készítünk. A hideg tojássárgákat folyamatos kevergetés mellett elkeverjük a hideg olívaolajjal, majd hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot: a joghurtot, az apróra vágott kapribogyót, a felkarikázott csemege uborkát és újhagymát – egy keveset megtartunk a díszítéshez -, és az apróra vágott friss kaprot. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.

3. A megfőtt újburgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a majonézes alapba forgatjuk és elkeverjük a wasabival.

4. A bepácolt halakat egy felhevített serpenyőben olívaolajon ropogósra sütjük.

5. A halakat egy tányérra helyezzük, külön kis tálkában kínáljuk hozzá a salátát. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Eredeti néven: arroz verde. Üde, fűszeres, zöld rizs Mexikóból.
 Fehérboros, kapros tőkehalfilé

Fehérboros, kapros tőkehalfilé

Szabó Melinda, fitness világbajnok számára a sport miatt központi szereppel bír az étkezés, hiszen nagyon nem mindegy mikor mit eszik, főleg a verseny előtti időszakban. Mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert a főzést nem kényszernek éli meg, hanem egy olyan hobbinak, ami kikapcsolja és amiben kiélheti kreativitását. Ennek egyik legfőbb oka, hogy imád enni!
Szezámmagos tőkehalfilé

Szezámmagos tőkehalfilé

A tőkehalfilé roppanós szezámmag bundában elkészítve, még azt is meggyőzi, aki azt hiszi nem szereti a halat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.