Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szezámmagos tőkehalfilé

Adásban volt: 2013. május 17.
A recepthez tartozó videó
A tőkehalfilé roppanós szezámmag bundában elkészítve, még azt is meggyőzi, aki azt hiszi nem szereti a halat.
2015. október 9.

Hozzávalók

  • 2x15dkg harcsa, vagy tőkehalfilé
  • 10dkg szezámmag
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

Filénként 2-2 evőkanál szezámmagot összekeverünk kb.1-1 evőkanál tojásfehérjével. A hal tetejét szintén megkenjük kevés fehérjével, hogy a szezámmag stabilan ráragadjon. Szorosan rányomkodjuk a szezámmagot, pár percig állni hagyjuk, hogy kicsit megszáradjon (ne essen szét a mag). A halat pici olajon, szezámmagos felével lefelé serpenyőben, megpirítjuk, hogy szép színt kapjon (ez a művelet egy hosszúkás fém spatula, vagy lapát segítségével a legkönnyebb, viszont nagyjából hangra és érzésre kell hagyatkozni, hogy mikor pirult meg szépen, mert nem nagyon lehet közben emelgetni). Megfordítani már könnyű, mert sülés során a szezámmag összefüggő, stabil réteggé áll össze, és szépen a filéhez ragad, nem esik el. Alufóliával bélelt tepsire rakjuk, és 120C-fokos sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.