Szezámmagos tőkehalfilé
Hozzávalók
- 2x15dkg harcsa, vagy tőkehalfilé
- 10dkg szezámmag
- 1 tojásfehérje
Elkészítés
Filénként 2-2 evőkanál szezámmagot összekeverünk kb.1-1 evőkanál tojásfehérjével. A hal tetejét szintén megkenjük kevés fehérjével, hogy a szezámmag stabilan ráragadjon. Szorosan rányomkodjuk a szezámmagot, pár percig állni hagyjuk, hogy kicsit megszáradjon (ne essen szét a mag). A halat pici olajon, szezámmagos felével lefelé serpenyőben, megpirítjuk, hogy szép színt kapjon (ez a művelet egy hosszúkás fém spatula, vagy lapát segítségével a legkönnyebb, viszont nagyjából hangra és érzésre kell hagyatkozni, hogy mikor pirult meg szépen, mert nem nagyon lehet közben emelgetni). Megfordítani már könnyű, mert sülés során a szezámmag összefüggő, stabil réteggé áll össze, és szépen a filéhez ragad, nem esik el. Alufóliával bélelt tepsire rakjuk, és 120C-fokos sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük.