Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szezámmagos tőkehalfilé

Adásban volt: 2013. május 17.
A recepthez tartozó videó
A tőkehalfilé roppanós szezámmag bundában elkészítve, még azt is meggyőzi, aki azt hiszi nem szereti a halat.
2015. október 9.

Hozzávalók

  • 2x15dkg harcsa, vagy tőkehalfilé
  • 10dkg szezámmag
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

Filénként 2-2 evőkanál szezámmagot összekeverünk kb.1-1 evőkanál tojásfehérjével. A hal tetejét szintén megkenjük kevés fehérjével, hogy a szezámmag stabilan ráragadjon. Szorosan rányomkodjuk a szezámmagot, pár percig állni hagyjuk, hogy kicsit megszáradjon (ne essen szét a mag). A halat pici olajon, szezámmagos felével lefelé serpenyőben, megpirítjuk, hogy szép színt kapjon (ez a művelet egy hosszúkás fém spatula, vagy lapát segítségével a legkönnyebb, viszont nagyjából hangra és érzésre kell hagyatkozni, hogy mikor pirult meg szépen, mert nem nagyon lehet közben emelgetni). Megfordítani már könnyű, mert sülés során a szezámmag összefüggő, stabil réteggé áll össze, és szépen a filéhez ragad, nem esik el. Alufóliával bélelt tepsire rakjuk, és 120C-fokos sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!