Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Adásban volt: 2013. május 9.
Friss, házi olasz tészta, amit a saját konyhánkban el is tudunk készíteni. Kápia paprikával és tejszínnel. Egy kis olasz zenével a háttérben könnyebben megy minden. Bálint Ádám receptje.
2015. október 2.

Hozzávalók

2-4 adag
  • fejenként 10 dkg búzaliszt (részben vagy egészben teljes kiőrlésű)
  • fejenként egy tojás
  • 2-4 kápia paprika
  • 10 dkg krémes kecskesajt
  • 10 dkg pucolt, nem sózott pisztácia
  • egy kisebb fej salotta- vagy vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl passata, azaz paszírozott paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • parmezán

Elkészítés

220 °C-os sütőben süsd szenesre a kápiákat, majd hagyd hűlni egy dobozban vagy zacskóban (így könnyebb lesz meghámozni és kimagozni). Amíg sülnek, készítsd el a tésztát: 10 dkg lisztenként egy tojást és egy csipet sót gyúrj homogén labdaccsá, majd dagaszd, amíg már nem ragad (kb. 5-10 perc). Hagyd lefedve pihenni.
A töltelékhez daráld durvára a pisztáciát és keverd el a kecskesajtban. Sózni nem nagyon kell, kevés tört bors jót tesz neki.
Ha van tésztagéped, használd azt, ha nincs, akkor marad a sodrófa: nyújtsd jó vékonyra a tésztát lisztezett felületen, majd vágj belőle két nagy, egyforma téglalapot (ez lesz a ravioli alja és teteje). Az egyik tésztalapra halmozz kis kupacokat a töltelékből, majd fektesd rá a másik tésztalapot. Igyekezz (vizes ujjakkal) úgy elsimítani a tésztát, hogy ne maradjon sok levegő a töltelékek örül, mert akkor főzéskor kipukkadhat a batyu. Ravioli- vagy derelyeszaggatóval vágd körbe a batyukat, hogy pofás kis raviolikat kapj. Lisztes deszkára halmozd őket, amíg felforr a víz.
A szószhoz olívaolajon párold meg a felkockázott hagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, a passatát és a felkockázott kápiahúst. Pár perc alatt kész, kis tejszínnel tovább gazdagíthatod.
Lobogó, bő, sós vízben főzd ki a raviolit 2 perc alatt, keverd a szószhoz. Reszelt parmezánnal tálald.
A raviolikat le is fagyaszthatod, ez esetben 4 perc kell neki a főzővízben.

http://spooon123.hu/receptek/2013/3/8/tiz-perces-etapokban.html

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára. A pisztáciás baklavája édes, de mégis cukormentes, érdemes kipróbálni. Garantált a siker!
Marokkói padlizsánsaláta

Marokkói padlizsánsaláta

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.