Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A Michelin-csillagos Onyx étterem séfhelyettese, Széll Tamás ezúttal kedvenc alapanyagából, a céklából készít egy egészséges és elegáns fogást.

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Adásban volt: 2013. May 9.
Friss, házi olasz tészta, amit a saját konyhánkban el is tudunk készíteni. Kápia paprikával és tejszínnel. Egy kis olasz zenével a háttérben könnyebben megy minden. Bálint Ádám receptje.
2015. October 2.

Hozzávalók

2-4 adag
  • fejenként 10 dkg búzaliszt (részben vagy egészben teljes kiőrlésű)
  • fejenként egy tojás
  • 2-4 kápia paprika
  • 10 dkg krémes kecskesajt
  • 10 dkg pucolt, nem sózott pisztácia
  • egy kisebb fej salotta- vagy vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl passata, azaz paszírozott paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • parmezán

Elkészítés

220 °C-os sütőben süsd szenesre a kápiákat, majd hagyd hűlni egy dobozban vagy zacskóban (így könnyebb lesz meghámozni és kimagozni). Amíg sülnek, készítsd el a tésztát: 10 dkg lisztenként egy tojást és egy csipet sót gyúrj homogén labdaccsá, majd dagaszd, amíg már nem ragad (kb. 5-10 perc). Hagyd lefedve pihenni.
A töltelékhez daráld durvára a pisztáciát és keverd el a kecskesajtban. Sózni nem nagyon kell, kevés tört bors jót tesz neki.
Ha van tésztagéped, használd azt, ha nincs, akkor marad a sodrófa: nyújtsd jó vékonyra a tésztát lisztezett felületen, majd vágj belőle két nagy, egyforma téglalapot (ez lesz a ravioli alja és teteje). Az egyik tésztalapra halmozz kis kupacokat a töltelékből, majd fektesd rá a másik tésztalapot. Igyekezz (vizes ujjakkal) úgy elsimítani a tésztát, hogy ne maradjon sok levegő a töltelékek örül, mert akkor főzéskor kipukkadhat a batyu. Ravioli- vagy derelyeszaggatóval vágd körbe a batyukat, hogy pofás kis raviolikat kapj. Lisztes deszkára halmozd őket, amíg felforr a víz.
A szószhoz olívaolajon párold meg a felkockázott hagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, a passatát és a felkockázott kápiahúst. Pár perc alatt kész, kis tejszínnel tovább gazdagíthatod.
Lobogó, bő, sós vízben főzd ki a raviolit 2 perc alatt, keverd a szószhoz. Reszelt parmezánnal tálald.
A raviolikat le is fagyaszthatod, ez esetben 4 perc kell neki a főzővízben.

http://spooon123.hu/receptek/2013/3/8/tiz-perces-etapokban.html

 

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!