Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac burger káposztasalátával

Adásban volt: 2017. June 6.
A recepthez tartozó videó
2017. June 6.

Hozzávalók

3 személyre
  • 40 dkg lazacfilé
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 ek ecetes torma

  • 1 ek ajvár
  • 3 hamburger zsemle
  • 1 avokádó
  • A krémhez:
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek dijoni mustár
  • A coleslaw-hoz
  • 1/2 fej káposzta
  • 1 sárgarépa
  • ½ fej vöröshagyma

  • A házi majonézhez:
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 tk. mustár
  • pár csepp citrom
  • só, bors

Elkészítés

1. A salátához a káposztát és a répát lereszeljük. A káposztát alaposan besózzuk, majd állni hagyjuk, míg levet ereszt.

2. A lazacot kockákra vágjuk, majd pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával és a friss kaporral. Ezután elkeverjük a tormával és az ajvárral, majd sózzuk. Hamburger pogácsákat formálunk belőle, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

3. A káposztát kifacsarjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, majd a házi majonézzel elkeverjük.

4. A lazac pogácsákat kevés olajon megsütjük, majd ebben a serpenyőben megpirítjuk a hamburger zsemléket is.

5. A krémhez összekeverjük a joghurtot és a mustárt.

6. A zsemléket megkenjük a mustáros joghurttal, ráhelyezzük a lazac pogácsákat, a megtisztított és szeletekre vágott avokádót, a zsemle felső részére tesszük a coleslawt és ráborítjuk a lazacra. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!