Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors halas, brokkolis tészta, és halpástétom

Adásban volt: 2017. június 1.
A recepthez tartozó videó
2017. június 1.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg különleges formájú tészta
  • 1 tonhal konzerv
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 kisebb brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom és 1 dl tejszín
  • friss kapor
  • 1 szál újhagyma
  • chili paprika
  • A pástétomhoz:
  • 2 konzerv növényi olajban eltett hal (heringfilé, sprotni)
  • kevés vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 ek mustár
  • 1 ek majonéz
  • 2-3 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • friss kapor
  • só, bors
  • 1 bagett

Elkészítés

A tésztához:

1. A konzerv halakat lecsöpögtetjük, de a növényi olajat félretesszük a sütéshez.

2. A brokkolit rózsáira szedjük és a halkonzerv olaján megpirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a maradék olajjal. Ha a zöldség megpirult, hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhal konzervet is és elkeverjük. Felöntjük egy kis tejszínnel és egyet forralunk rajta.

3. A tésztát sós vízben megfőzzük.

4. Tálalás előtt a tésztát elkeverjük a halas raguval, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, majd friss kaporral, apróra vágott újhagymával, chilivel díszítjük.

A pástétomhoz:

1. Egy aprítógépben lepürésítünk egy kevés hagymát és fokhagymát, a lecsöpögtetett heringfilét és sprotnit, fél citrom levével, a mustárral, a majonézzel, kevés vajjel és friss petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A bagettet szeletekre vágjuk és megpirítjuk, majd megkenjük a halkrémmel. Friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.