Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Harcsafilé kelkáposztával és krumplipürével

Adásban volt: 2017. October 30.
A recepthez tartozó videó
2017. October 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg szürkeharcsa filé
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg bacon
  • 1 kg burgonya
  • 15-20 dkg vaj
  • 1-2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A krumplipüréhez a meghámozott és kockákra vágott burgonyákat sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval pürésítjük. Végül elkeverjük vajjal, tejjel, sóval és szerecsendióval.

2. A halat vastagabb szeletekre vágjuk és alaposan megsózzuk. Ha levet engedett, papírtörlővel felitatjuk, majd felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon ropogósra sütjük.

3. A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a torzsáját és csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben 1 percig főzzük, leszűrjük és jég hideg vízbe tesszük. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk és így pirítjuk tovább. A végén adjuk hozzá a tejszínt és felforraljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével

Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével

Ilyet még nem ettél, az biztos! Mentás, csípős, paradicsomos burgonya. A legjobb, ha sült harcsafilével párosítod!
Sült harcsafilé

Sült harcsafilé

Natúr, sült harcsafilé. Mentás-paradicsomos burgonyával próbáld ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!