Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fürjleves májas töltikével

Adásban volt: 2017. May 8.
A recepthez tartozó videó
2017. May 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 fürj, belsőséggel együtt
  • friss kakukkfű
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • 1 karalábé
  • 1 póréhagyma
  • 8-10 szem bors

  • A töltikéhez:
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 4 fürj belsőség (máj, szív)
  • ½ fej vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés

1. A fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zöldségeket és a borsot.

2. A töltikéhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd egy aprítógépbe tesszük és pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a belsőségekkel, a friss petrezselyemmel és kakukkfűvel, a tojással, a sóval és borssal. Ha püré állagot kapunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, újra elkeverjük, majd állni hagyjuk. Ezután egy folpackra halmozzuk a töltikét, felcsavarjuk rúd formájában és a két végét megkötjük, így tesszük a levesbe, majd megfőzzük.

3. Tálaláskor a levesbe karikázunk egy keveset és így fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!