Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fürjleves májas töltikével

Adásban volt: 2017. május 8.
A recepthez tartozó videó
2017. május 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 fürj, belsőséggel együtt
  • friss kakukkfű
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • 1 karalábé
  • 1 póréhagyma
  • 8-10 szem bors

  • A töltikéhez:
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 4 fürj belsőség (máj, szív)
  • ½ fej vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés

1. A fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zöldségeket és a borsot.

2. A töltikéhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd egy aprítógépbe tesszük és pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a belsőségekkel, a friss petrezselyemmel és kakukkfűvel, a tojással, a sóval és borssal. Ha püré állagot kapunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, újra elkeverjük, majd állni hagyjuk. Ezután egy folpackra halmozzuk a töltikét, felcsavarjuk rúd formájában és a két végét megkötjük, így tesszük a levesbe, majd megfőzzük.

3. Tálaláskor a levesbe karikázunk egy keveset és így fogyasztjuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A krémlevesek gyöngye

A krémlevesek gyöngye

Mert nem ám akármilyen levesről van itt szó, hanem egy sült fokhagymával felturbózott csodáról, amiben még bor is van.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.