Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított csirkekockák pitával és tzatzikivel

Adásban volt: 2017. május 10.
A recepthez tartozó videó
2017. május 10.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 csirke felsőcomb
  • 20 dkg apró csiperke
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 4 kisebb pita
  • Az uborkasalátához:
  • 2 kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl görög joghurt
  • friss kapor
  • friss oregánó

  • A páchoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • 1 citrom
  • ½ dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Az uborkasalátához az uborkát kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, lereszeljük, majd sózzuk és állni hagyjuk.

2. A csirkecombokat kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk.

3. A páchoz egy késes aprítógépben felaprítjuk a fokhagymát, a friss petrezselymet, az oregánót, sót, borsot, fél citromnak a héját és levét és az olívaolajat.

4. Egy edénybe tesszük a csirkehúst, ráöntjük a pácot és állni hagyjuk.

5. A zöldségeket felkockázzuk, olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagyma gerezdekkel és a rozmaringgal együtt, majd a végén sózzuk, borsozzuk.

6. Egy másik serpenyőben szintén olívaolajon pedig a húst is megpirítjuk.

7. A joghurthoz adjuk az apróra vágott fokhagymát és az uborkát, pár csepp citromlevet és az apróra vágott friss kaprot és oregánót, majd az egészet elkeverjük.

8. A pitákat megpirítjuk, ízlés szerint megkenjük ajvárral vagy tzatzikivel és ráhalmozzuk először a zöldségeket, aztán pedig a húsokat. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?