Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított csirkekockák pitával és tzatzikivel

Adásban volt: 2017. május 10.
A recepthez tartozó videó
2017. május 10.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 csirke felsőcomb
  • 20 dkg apró csiperke
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 4 kisebb pita
  • Az uborkasalátához:
  • 2 kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl görög joghurt
  • friss kapor
  • friss oregánó

  • A páchoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • 1 citrom
  • ½ dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Az uborkasalátához az uborkát kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, lereszeljük, majd sózzuk és állni hagyjuk.

2. A csirkecombokat kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk.

3. A páchoz egy késes aprítógépben felaprítjuk a fokhagymát, a friss petrezselymet, az oregánót, sót, borsot, fél citromnak a héját és levét és az olívaolajat.

4. Egy edénybe tesszük a csirkehúst, ráöntjük a pácot és állni hagyjuk.

5. A zöldségeket felkockázzuk, olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagyma gerezdekkel és a rozmaringgal együtt, majd a végén sózzuk, borsozzuk.

6. Egy másik serpenyőben szintén olívaolajon pedig a húst is megpirítjuk.

7. A joghurthoz adjuk az apróra vágott fokhagymát és az uborkát, pár csepp citromlevet és az apróra vágott friss kaprot és oregánót, majd az egészet elkeverjük.

8. A pitákat megpirítjuk, ízlés szerint megkenjük ajvárral vagy tzatzikivel és ráhalmozzuk először a zöldségeket, aztán pedig a húsokat. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.