Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mézes-fokhagymás lazac

2016. november 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 lazac filé, bőrével
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot.

2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben.

3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat.

4. 5-7 percig süssük a lazacokat.

5. Nagyon óvatosan fordítsuk meg a halszeleteket. Ha a bőre leragad, süssük tovább egy kicsit. Könnyen el kell válnia a serpenyő aljától.

6. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük 1 percig.

7. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet és a mézet, majd öntsük bele a serpenyőbe.

8. Süssük további 1-3 percig, amíg a lazac teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.

9. Vegyük le a tűzről. Ha a lazac egy kicsit lehűlt, húzzzuk le a bőrét.

10. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

 

Forrás: chefsavvy.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Roston sült lazac, wasabis cékla rizottóval

Roston sült lazac, wasabis cékla rizottóval

Ferencz Gábor a Robinson étterem séfje, egy igazán különleges és villantós receptet mutat meg.
Finn lazacleves

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
Lazacos-spenótos quiche

Lazacos-spenótos quiche

Átjönnek a barátok vacsorára? Ne aggódj, ezzel a könnyű recepttel mindenkit elkápráztathatsz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?