Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac nyársak avokádós-mangós salsával

Kitűnő vendégváró fogás
2016. november 28.

Hozzávalók

  • 25 dkg lazac
  • 15 dkg avokádó
  • 20 dkg mangó
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg lilahagyma
  • 1 db lime
  • 1 dl szójaszósz
  • só, bors
  • 15 dkg basmati rizs
  • 2 dkg kókuszolaj

Elkészítés

1. A lazacot kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd felszúrjuk őket 5 darabonként 1-1 saslikpálcára és a szójaszószba pácoljuk őket. Amíg magába szívja a lazac az ízeket, elkészítjük a köretet és a salsát.

2. A basmati rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

3. A salsához megpucoljuk a hagymát és finomra aprítjuk, a paradicsomot apró kockára vágjuk. A mangót kb. a gyümölcs 2/3-ánál a mag mellett kettévágjuk. Legegyszerűbb, ha még a héjában felkockázzuk a gyümölcsöt és ezután már a felvágott darabokat kanalazzuk ki a héjából. Az avokádót ketté vágjuk, eltávolítjuk a magját, egy kanállal kikanalazzuk a húsát a héjából, ezután ezt is kockákra vágjuk.

4. Összekeverjük a salsa hozzávalóit, sóval és borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk egy lime levével.

5. Egy nagyobb (grill)serpenyőben kókuszolajat hevítünk és belehelyezzük a bepácolt lazac nyársakat. Mind a négy oldalukat 1-1 percig sütjük.

6. A nyársakat a rizs mellé tálaljuk és rákanalazzuk a pikáns avokádós-mangós salsát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Hazánk legismertebb bűvésznője, Ungár Anikó a konyhában is otthonosan mozog. Fellépései során többször is körbeutazta a földet, és amerre járt sok mindent megkóstolt. Anikó nem fogyaszt húst, azonban kedvencei közé tartoznak a halak illetve a tenger mindenféle gyümölcsei.
Finn lazacleves

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
Füstölt lazacos omlett

Füstölt lazacos omlett

A tökéletes reggelihez bizony kicsivel több időre és serpenyőre van szükség, mint egy átlagos hétköznap hajnalban. De hétvégén mindenki megérdemel egy ilyen fejedelmi omlettet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.