Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Finn lazacleves

Adásban volt: 2013. július 10.
A recepthez tartozó videó
Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
2015. szeptember 27.

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • ½ kg újburgonya
  • 1 sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 liter alaplé
  • 6 szegfűbors
  • 1 babérlevél
  • 400 g lazacfilé
  • 2 dl tejszín
  • kapor

Elkészítés

Vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, amit már az elején megsózunk, hogy levet eresszen, és ne égjen le. A sárgarépát felkarikázzuk, az újkrumplit felkockázzuk. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, átkeverjük és beletesszük a babérlevelet és a szegfűborsot. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk. Amíg a zöldségek puhulnak – 15-20 perc -, felkockázzuk a lazacot és apróra vágjuk a kaprot. Amikor a zöldségek már szinte teljesen megpuhultak beletesszük a lazacot és a tejszínt. A lazaccal kb. 5 percig főzzük. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, amivel már nem főzzük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?