Finn lazacleves
Adásban volt: 2013. July 10.
A recepthez tartozó videó
Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
2015. September 27.
Hozzávalók
- 1 hagyma
- ½ kg újburgonya
- 1 sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 1 liter alaplé
- 6 szegfűbors
- 1 babérlevél
- 400 g lazacfilé
- 2 dl tejszín
- kapor
Elkészítés
Vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, amit már az elején megsózunk, hogy levet eresszen, és ne égjen le. A sárgarépát felkarikázzuk, az újkrumplit felkockázzuk. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, átkeverjük és beletesszük a babérlevelet és a szegfűborsot. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk. Amíg a zöldségek puhulnak – 15-20 perc -, felkockázzuk a lazacot és apróra vágjuk a kaprot. Amikor a zöldségek már szinte teljesen megpuhultak beletesszük a lazacot és a tejszínt. A lazaccal kb. 5 percig főzzük. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, amivel már nem főzzük.
Megosztom barátaimmal